Steeds meer mensen ervaren klachten door het drinken van melk. We plakken daar snel het stempeltje lactose intolerantie op. Maar veel vaker is het niet de lactose in melk die voor problemen zorgt, maar zijn andere factoren het directe probleem. Namelijk het pasteurisatie proces en de granen en soja die de koeien als voeding krijgen.

Rauwe melk, ongepasteuriseerde en onbewerkte melk, wordt vaak wel goed verdragen. Rauwe melk kan zelfs een bijdrage zijn aan herstel van ‘lactose intolerantie’. Het bevat probiotische (goede) bacteriën, enzymen, vitaminen en mineralen die ons lichaam ondersteunt bij de vertering en herstel van een lekkende darm.
Een reactie op gluten of soja ontstaat niet omdat rauwe melk komt van grasgevoerde runderen.

En het is ook nog eens heerlijk, de puurheid proef je. Maar dat moet je zelf ervaren. So bottoms up