Eieren zijn een bron van heilzame stoffen voor ons lichaam en nuttig bij herstel van een lekkende darm. Dat eieren ons ‘slechte’ cholesterol zou verhogen is gelukkig allang achterhaald. Het is zelfs bekend dat eigeel het risico op hart- en vaatziekten verminderd.

Elke dag een ei of twee zorgt er bijvoorbeeld voor dat jouw vitamine D niveau op peil blijft, handig in deze donkere tijden. Ook voorzien eieren in maar liefst 9 aminozuren, verschillende anti-oxidanten, omega 3, vitamines en natuurlijk eiwitten.

Verder bevat eieren de stof choline die een heilzame werking heeft op tal van processen in ons lichaam. Vooral de ontstekingsremmende eigenschap van eieren kan een positief effect hebben op herstel van de lekkende darm.

Daarnaast zorgt choline in onze hersenen voor optimalisering van onze geheugenfunctie en aanmaak van bepaalde signaalstoffen.

Verder ondersteunt choline in spierherstel, voorkomt het leververvetting en helpt vitamine B12 omzetten.