Onze hersenen gebruiken suiker om te kunnen functioneren. Waarom heeft suiker dan toch zo’n slechte naam?

Als we het hebben over suiker bedoelen we meestal kristalsuiker en de suikers die verwerkt zijn in bewerkte en voorverpakte voedingsmiddelen. Ons lichaam heeft moeite met deze vorm van suikers te verwerken. Maar ons lichaam heeft zeker wel behoefte aan specifieke vormen van suikers, namelijk de essentiële suikers.

Er zijn 8 essentiele suikers. Deze zorgen voor communicatie tussen cellen en zijn daarnaast onontbeerlijk voor goed functioneren van ons brein, de spijsvertering en hormoonstelsel en immuunsysteem. Deze suikers kunnen een grote ondersteuning bieden bij herstel van burn-out maar ook lekkende darm.

Deze suikers kan het lichaam halen uit groenten, fruit, ei, shiitakes, zeewier, zwarte bessen en tomaat.

Door deze voedingsmiddelen regelmatig in je dieet op te nemen, help je jouw lichaam en geest in balans te houden