Zowel kokosolie als roomboter hebben niet altijd een goede naam. Toch vormen deze twee vetten een onderdeel van het FoodWise programma.

Waarom?

  • Roomboter bevat verzadigde vetzuren die de bouwstenen
    zijn voor verschillende organen en processen in je lichaam.
  • Vetzuren uit roomboter helpen om vitamines en mineralen op te nemen en geven je een verzadigd gevoel.
  • Roomboter is een belangrijke bron van vitamine K2 welke nodig is voor een goede kalkhuishouding, juiste werking van hart en vaatstelsel en je hersenen.
  • De transvetzuren in roomboter zijn van dierlijke oorsprong en bieden bescherming tegen kanker en hart- en vaatziekten.
  • De butyraten in roomboter hebben een ontstekingsremmend effect en roomboter bevat veel antioxidanten.

 

  • Kokosolie is makkelijker verteerbaar dan andere vetten. Hierdoor worden de vetzuren al aan het begin van het darmstelsel opgenomen en direct omgezet door de lever voor gebruik in het lichaam. Kokosolie wordt dus niet opgeslagen in bijvoorbeeld buikvet.
  • Kokosolie bevat caprine-, laurine- en caprylzuur. Caprinezuur breekt de membramen van de candida gist af. Laurinezuur werkt effectief tegen eliminatie van slechte bacterien. Caprylzuur heeft een antivirale werking en zorgt voor celstructuur veranderingen van schimmels en gisten als candida.
  • Kokosolie heeft een hongerstillend effect, perfect om in te zetten bij een calorie-arm dieet.
  • Kokosolie vermindert het slechte cholesterol (LDL) en verhoogt het goede cholesterol (HDL). Hierdoor vermindert kokosolie de kans op hart- en vaataandoeningen.