Weet je nog dat je vroeger Oma´s bouillon kreeg als je ziek was? Naast de antivirale werking, bevat echte bottenbouillon veel voedingsstoffen die positief werken op een schildklieronbalans.

De grootste oorzaken bij ontstaan van schildklierproblemen zijn virusbelastingen en een lekkende darm. 80% van onze immuniteit ligt in de darmen. Bij een lekkende darm is onze natuurlijke immuniteit aangetast. Daarnaast komen er ongewenste stofjes in je bloed, waarop het lichaam reageert met ontstekingsreactie. As dit langer aanhoudt gaat het lichaam de eigen cellen aanvallen, waardoor er bijvoorbeeld schildklierproblemen kunnen ontstaan.

Bottenbouillon bevat stoffen die de lekkende darm kan helpen herstellen zoals collageen en glutamine. Maar ook mineralen en sporenelementen die tekorten, zoals zink, helpen oplossen.