Glutenvrij, pseudo granen vrij, lactose vrij… en HEERLIJK

Zoek je nog een makkelijke maar lekkere en voedzame maaltijd? Maak dan eens deze citroenkip met groene asperges en taugé. Vol met opbouwende voedingsstoffen waar je lichaam blij van wordt.

Ingrediënten:

  • Kipfilet 100 gram
  • Groene asperges 75 gram
  • Taugé 50 gram
  • Bieslook, handje en fijn gehakt
  • 50 gram kokosmeel
  • 50 gram roomboter
  • 500 ml bouillon
  • Sap van 1 citroen
  • Snufje zeezout en peper

 

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kipfilet in blokjes
  2. Bestrooi de blokjes met kokosmeel
  3. Snijd de asperges in schijfjes van 1 a 2 cm dikte
  4. Verwarm de bouillon
  5. Voeg het citroensap toe
  6. Smelt de roomboter in een koekenpan
  7. Voeg de kipfilet toe en laat deze kort bakken
  8. Voeg 250 ml van de citroenbouillon toe
  9. Laat het geheel indikken
  10. Voeg de asperges en de taugé toe
  11. Voeg en soeplepel bouillon toe
  12. Voeg elke keer een soeplepel bouillon toe als de saus is ingedikt
  13. Voeg op het laatste moment de bieslook toe
  14. Maak op smaak met zeezout en peper