Burn-out

Een burn-out is een boodschap van ons systeem dat wij ons pad niet volgen. Je wordt letterlijk stilgezet. Steeds meer mensen worden geconfronteerd met deze klachten. Zoveel dat burn-out ook wel een nieuwetijdsziekte wordt genoemd. Maar wat kun je doen als je een burn-out hebt? En hoe ga je verder zonder weer terug te vallen?

De juiste therapie

Mijn ervaring is dat er geen enkelvoudige therapieën zijn die daadwerkelijk effectief werken. Daarnaast zijn veel therapievormen  te ingrijpend en niet passend bij het overspannen en ‘hooggeprikkelde’ systeem. Bij een burn-out zijn bovendien meerdere (orgaan)systemen in het lichaam uit balans.  Dit proces is vaak al lang gaande voordat de burn-out tot uiting komt. De juiste therapie richt zich op al deze systemen van onbalans. 

BRAVO – methode

De BRAVO-methode is ontwikkeld om alle facetten die meespelen bij ontstaan en instant blijven van een burn-out te behandelen.

  • Balanceren organen
  • Rust en ruimte
  • Aanvullen tekorten
  • Voeding aanpassen
  • Overtuigingen ontwortelen

Orgaansystemen in balans

Lichamelijk gezien moeten er vaak een aantal orgaansystemen weer in balans gebracht worden, bijvoorbeeld:

  • de bijnieren (bijnieruitputting)
  • de lever (stapeling toxines)
  • de hersenen (onbalans neurotransmitters en prikkelverwerkingmechanisme)
  • de darmen (ontstekingen, allergieën, leaky gut)

Voeding

Voeding is hierin een groot aandachtspunt. Het burn-out proces vergt nu eenmaal enorm veel energie en voedingsstoffen van het lichaam. Hierdoor ontstaan er tekorten in het lichaam. Maar ook voor de reiniging van lichaam en geest is juiste voeding een zeer belangrijk onderdeel.

De darmen

De darmen zijn het tweede brein en hebben een directe link naar en samenwerking met de hersenen. Een probleem in de vertering heeft direct effect op de hersenen en andersom. Bij burn-out-verschijnselen is het dus erg belangrijk om de darmen ook in balans te krijgen. Hierdoor werkt de koppeling naar de hersenen versterkend op onder andere de neurotransmitterbalans en het prikkelverwerkingmechanisme.

Luisteren naar jezelf

Bij de therapie is het belangrijk om te onderzoeken welke overtuigingen, programmeringen en conditioneringen je hebt lopen. Deze kunnen er namelijk voor zorgen dat je niet doet waar je hart ligt en dat je over je eigen grenzen gaat. Je leert luisteren naar je innerlijke stem en creëert rust en ruimte voor herstel. Een liefdevolle en holistische benadering is de sleutel tot herstel.

 

Testen

Bij behandeling van burn-outverschijnselen, kunnen ook speeksel- en fecestesten worden ingezet. De speekseltest bijnierstressprofiel wordt ingezet voor bepaling van de hormonen cortisol en DHEA die aangemaakt worden door de bijnieren. De uitslagen hiervan kunnen een aanwijzing geven van de ernst van de bijnieruitputting. Of de testen kunnen ingezet worden om verbetering door effectiviteit van de behandeling te bewijzen.

Fecesonderzoeken zoals basis darmprofiel en parasietprofiel kunnen worden ingezet als er verterings-, allergie-, huid-, of luchtwegklachten aanwezig zijn. Met behulp van dit onderzoek kunnen er specifieke adviezen gegeven worden om de darmflora op te bouwen en schadelijke micro-organismen te bestrijden.

Interesse? Vraag een gratis adviesgesprek aan

Diane Schuitemaker

Diane Schuitemaker

Essentie-therapeut

Essentie-therapie richt zich op leven vanuit jouw ware essentie. Door bewust in het leven te staan, ontwikkel je een goede balans tussen de behoeftes van jouw lichaam, geest en unieke zielspad. New Balanced ondersteunt je op deze reis.

Lees meer

Aangesloten bij