Je innerlijk kind is het magische, emotionele en creatieve deel van wie jij bent. In onze kinderjaren kan het innerlijk kind gewond raken. Het verleden kun je niet wissen, maar je kunt je innerlijk kind helen door een liefdevolle ouder te worden.

Innerlijk kind

In ieder van ons huist een prachtig en puur innerlijk kind, een deel van wie JIJ in essentie bent.  Als je kijkt naar een kind, dan zie je de magie en de onvoorwaardelijkheid van waaruit zij leven. Dat is de energie die jouw innerlijk kind ook heeft, vrolijk en vrij.

Het gewonde innerlijk kind

Het innerlijk kind kan gekwetst of beschadigd raken. Doordat het niet wist hoe met de verwondingen om te gaan trok het zich terug, creëerde ego mechanismen en nam overtuigingen aan.

In je volwassen leven kun je dit gekwetste kind ervaren als situaties in het nu pijnen uit het verleden aanraken.

Helen innerlijk kind

De eerste stap in helen van het innerlijk kind is contact maken. Als dit contact gelegd is kun je zien welke behoeftes jouw innerlijk kind heeft. Door deze behoeftes te vervullen heel je jouw innerlijk kind. Je kunt dan weer het magische van het leven ervaren en je innerlijk kind als vrolijk innerlijk kompas inzetten.

Interesse? Vraag een gratis adviesgesprek aan:

Diane Schuitemaker

Diane Schuitemaker

Essentie therapeut

Natuur, verbinding, lichaam en geest zijn steekwoorden in mijn werk als essentie therapeut. 

De laatste 15 jaar heb ik mij gericht op het begeleiden van mijn clienten met natuurlijke methoden en middelen om zo tot hun ware essentie te kunnen komen.