Binnen ons lichaam lopen diverse energiebanen, ook wel meridianen genoemd. Deze banen voorzien ons lichaam van energie en zijn gekoppeld aan specifieke organen.

De milt meridiaan is vooral in de ochtend actief. Bij een goed functioneren geeft deze meridiaan ons energie, concentratie en transformeert hij onze voeding. Bij burn-out is de energie management een focus punt.

Verwarmende voeding is belangrijk voor de milt meridiaan. Een ontbijt met een kom yoghurt, fruit en honing is geen weldaad voor deze meridiaan. Verkoelende voeding zoals fruit, melk en suiker zorgen voor stagnatie van de energie.

Om de milt energie voor je te laten werken, kun je de ochtend beginnen met een verwarmende groente smoothie, groenteomelet of groentesoep. Hierdoor krijg je voldoende energie om de dag goed te starten en werkt je concentratie optimaal.